אחת מענקיות הפאסט פוד בפגישה בלתי מחייבת עם סוף הבשר

שי שוורץ,

תחליפי הבשר של הישראלים כבר פוגשים שוק ומגיעים למסעדות, לסופרים ולקצביות הקרובות לביתכם. לא מפתיע שהסרטאפיסטים הישראלים הסתערו גם על שוק הפוד-טק (Food Tech) ובגדול. אם פעם הסתכלנו על ההמבורגר הצמחוני כברירת המחדל לטבעוני שבחבורה, הרי שהיום אנחנו לא נשלול אפילו טעימה, רק איזה ביס.  השבוע הוזמנו ע״י רשת המבורגרים עולמית לטעום נאגטס והמבורגר טבעוניים,  של חברת הסטרטאפ הצעירה Meat The End, שנוסדה ב-2020. לפני כמה שנים, כנראה שהייתי מנתק להם את הטלפון בפנים. אבל אחרי שהתנסתי בכמה תחליפים שזרעו בי קמצוץ של תקווה, פיניתי את שישי בצהריים והגעתי לדיזינגוף סנטר לבדוק האם יש פה מוצר ששווה להתעכב עליו. 

רשת בורגר קינג שמה סוף לבשר

כשבורגר קינג פנו אלינו עם ההזמנה, נפל לי איזשהו אסימון. אולי אנחנו לא הוגנים כלפי שוק תחליפי הבשר. אנחנו נוגסים בציפייה לקבל ״בשר-חדש״, שיתן מענה אל מול הקציצות של ההמבורגריות הטובות בארץ. שכחנו שגם הן לא התחילו שם, הרי שעד לפני כמה שנים היינו מזמינים המבורגר מבשר רזה וזול, במידת עשייה וול-דאן ומרטיבים במיונז כדאי שיעבור בגרון. ואולי, אם לרגע נחשוב איפה הבשר אינו מרכז ההצגה, נעשה צעד משמעותי ראשון. זה הסטייט-אוף-מיינד שאיתו הגעתי לבורגר קינג בשישי, כשהזמנתי ארוחת וופר ונאגטס, שניהם מ-״בשר״ של Meat The End.

ההזמנה מוכנה, והדבר היחיד שאני מכיר באמת על המגש הוא הצ׳יפס של בורגר קינג. ועליו לא נדבר בכלל היום. אבל כל השאר נראה דיי דומה, רק עם מדבקה ירוקה שמסגירה שמדובר במנה טבעונית. התחלתי מנאגטס ה״עוף״ שמגיעים לדעתי בציפוי מראש, כי לא מדובר במעטפת הרגילה לנאגטס של בורגר קינג. ועם זאת, הצורה מוכרת, הריח מזכיר ואפילו אם נחצה לשניים ונביט במרקם, כנראה שלא נזהה שלא מדובר בעוף טחון. במבחן הריח והמראה, הצליחו לעבוד עלי. חברת Meat The End משקיעה את הפוקוס ביצירת מוצר שמרגיש כמו הדבר האמיתי, וזה אכן מצליח להם פה. הנאגטס נראה כמו עוף ומרגיש כמו עוף.

המשכנו לטעימה ראשונה בלי רטבים כלל, וגם פה הייתה לנו הפתעה טובה. המרקם אכן טוב, התיבול מוצלח ובסך הכל מקבלים חוויית נאגטס דיי טובה! ההבדל המשמעותי היחיד שהצלחנו לזהו פה, הוא הג׳וסיות של הנאגטס שהיו יחסית יבשים ביחס לעוף שטוגן כראוי. טבילה של הנאגטס בצ׳ילי או במיונז פתרה גם את זה. פעולה שבכל מקרה היינו עושים כנראה מהביס הראשון אם לא היינו במבחן טעימה. לדעתי, Meat The End ייצרו מוצר שכל ילד היה מסתער עליו אם רק יסתירו ממנו את המדבקה הירוקה על הקופסה.

מרוצים מהנאגטס, עשינו הפסקה והמשכנו להמבורגר של בורגר קינג מה-״בשר״ של Meat The End. מבחינת המראה, זה נראה קצת רטוב ופחות מובנה מקציצת בשר. ומבחינת המרקם, אכן הקציצה לא חמה מספיק ודיי שבירה. אך בביס הכולל, הביס מספק חוויה מוכרת. המרקם והטעם בתוך המנה הסלחנית לא מסגירים שמדובר פה בקציצה טבעונית. הרכות והרטיבות של הקציצה בשילוב עם הרטבים, הירקות והלחמניה שמגוננים עליה, דווקא עובדים אחלה. קשה לי להגיד שמדובר בתחליף בשר מוצלח, באותה המידה שקשה לי להגיד שבורגר קינג זה המבורגר טוב. יש לזה שוק ברור מאוד ומוצר שמוכר לכולנו, התחליף של Meat The End לא מזכיר בשום צורה את הבשר של בורגר קינג, אבל הוא לא טוב יותר או פחות ממנו בחוויה הכוללת.

בשורה התחתונה, יש פה מוצר מעניין מאוד. אך חשוב מכך, אני חושב ש-Meat The End עשו פה שיתוף פעולה חכם. יש להם מוצר שנראה נאמן למקור והם נכנסו לשוק שלא שם אותו ככוכב ההצגה. ואולי זה מה שיעשה את ההבדל בשוק. חשוב לא פחות מהטעם והמרקם, הוא הערך התזונתי של המנה. שהרי לא מעט אנשים צורכים בשר כמקור חלבון מרכזי. מהחברה נמסר שהמוצר מכיל חלבון סויה איכותי מאוד ושומן רווי בכמות דומה למנה הבשרית. כעת נשאר לנו לגלות מה יהיה מחיר המנה. אני לא יודע להשוות את התחליף הזה לאף תחליף המבורגר שאכלתי, פשוט כי התחליף תמיד היה המרכיב המרכזי במנה בניגוד להיום. והוא לא עמד במבחן הקשה הזה. הפעם, הבשר של Meat The End מקבל ציון גבוהה לקטגוריה שלו. ובאופן אישי לא היה לי משנה לאכול אותו במקום ההמבורגר במנה של בורגר קינג. אבל קשה להגיד איך הוא יתפקד כקציצה עבה יותר וכמרכיב מרכזי במנה. תשארו אופטימים, אולי עוד יש לנו סיכוי לשרוד פה.

שם: בורגר קינג, דיזינגוף סנטר כתובת: דיזינגוף סנטר, תל אביב. כשר: כשר. שעות פעילות: א׳-ה׳ 11:00-20:30, ו׳ 11:00-14:30.

ליצירת קשר ומידע נוסף מאיזי